Cum să pictezi ouă de Paște și cum să le găsești pe Compari

2023. April 3.

Paștele este cea mai importantă sărbătoare creștină, celebrată în prima duminică după luna plină care urmează echinocțiului de primăvară. În timp ce tradițiile de Paște variază de la țară la țară, în special celor mici le place să picteze ouă de Paște și sa primeasca iepurași de ciocolata in fiecare an.

Apropo, știați că peste 90 de milioane de iepurași de ciocolată se fac în fiecare an de Paște? Un numar urias!

Cele mai la modă ouă de Paște pentru 2023
Vopsesti oua în fiecare an? Ce tradiții ai acasă?

„Obișnuiam să vopsim ouăle in culorile clasice de la magazin: roșu, portocaliu, verde și albastru. După vopsire, lipeam pe ele unul dintre autocolantele colorate și apoi le ungeam cu ulei pentru o strălucire foarte frumoasă. De asemenea le-am vopsit si cu ceapă și coajă de ceapă.

Astăzi, tendința de vopsire a păunilor merge într-o direcție complet diferită. Am ales TOP 6 moduri de a le vopsi și de a le decora pentru ca si tu să le încerci de Paște.

Vopsirea cu spumă de ras

Pentru vopsire, puteți folosi un instrument simplu – spuma de ras. Adăugați coloranți alimentari în spumă și rulați ouăle în jurul spumei pentru a crea un aspect colorat de marmură. După ce ați creat ouăle, uscați-le bine și îndepărtați orice exces de spumă. Dacă te gândești să mănânci ouăle mai târziu, folosește frișcă în loc de spumă. Acest tip de pictură este destul de ușor de realizat și în același timp foarte distractiv chiar și pentru cei mai tineri creatori.

TEHNICA MATASEA CU APA CALDA

Ouă de Paște cu model de mătase? Da! Este ușor – doar înfășurați ouăle în cârpe de mătase 100% și le gătiți. Modelul este apoi mapat pe ou și creează un aspect frumos.

TEHNICA OREZULUI

Cu siguranță vei avea acasă tot ce îți trebuie pentru acest proces! Agitați orezul într-un castron și turnați deasupra colorantul alimentar. Peste orez se pune oul si se amesteca bine. Boabele de orez colorate vor lăsa amprente frumoase pe ouă.

MODEL CU SNUR SAU PANGLICĂ

Legați bine ouăle cu sfoară sau lipiți pe ele orice fel de bandă „washi”. Ouăle se scufundă apoi în vopsea, se usucă bine și apoi se îndepărtează sforile sau panglicile care au lăsat un semn frumos pe ou.

Daca vrei ca tranzitia de culoare intre ou si partea in care este atasata sfoara sau panglica sa fie mai palida, poti mai intai sa pictezi ouale si apoi sa le legi cu sfoara. Puteți face ouă de Paște complet unice, variind modul în care le legați sau lipiți.

DECORATIE UNICA

Esti un pic mai creativ? Ungeți ouăle cu lipici și stropiți-le cu sclipici în orice culoare imaginabilă. De asemenea, puteți lua un marker și le vopsiți cu diferite modele sau le puteți pulveriza cu spray metalic. De asemenea, puteți folosi un burete pentru a scufunda în vopsea și a face amprente. Dacă vă plac ouăle de Paște închise la culoare, pictați-le cu vopsea pentru tablă și apoi pictați-le cu cretă albă.

OUĂ ÎN VIN ROȘU

Pregătirea acestor ouă este extrem de simplă, ai nevoie doar de vin roșu, dar aspectul acestor ouă colorate te va impresiona cu siguranță. Mai întâi, spălați și ștergeți ouăle cu grijă. Inmuiati-le jumatate de ora in apa cu otet diluat, care va inmuia coaja astfel incat sa absoarba culoarea. Apoi scoateți-le cu grijă din oțet și puneți-le într-un bol. Se toarnă peste ele terina rece și se fierbe la foc moderat aproximativ 15 minute, apoi se ia de pe foc. Lăsați ouăle în vin timp de câteva ore, sau chiar se recomandă peste noapte. Ouăle sunt apoi îndepărtate cu grijă din recipient și uscate la aer.

„Există multe moduri de a le crea. Alege-l pe cel preferat, apoi bucură-te de ouăle minunate.

Ne puteți împărtăși rezultatul etichetându-ne pe Facebook sau Instagram. Suntem mereu bucuroși să împărtășim fotografii bune.