Dacă ştim deja ce ne dorim, dar încă nu ne-am decis pe care să-l alegem…

2010. February 27.

În ultima vreme construcţia site-ului compari.ro s-a schimbat puţin, tocmai ca utilizatorii să-şi găsească acele produse care le sunt cele mai corespunzătoare. Însă până la găsirea celui mai perfect, calea este lungă. Am pornit să căutăm un telefon mobil şi până la urmă am ajuns la un tip concret.

Ştim doar că ne trebuie un telefon mobil. Cum procedăm în continuare? Pe site-ul compari.ro produsele sunt grupate pe categorii, iar cu ajutorul filtrelor din partea stângă putem restrânge cercul. Putem fixa preţul minim şi maxim cu ajutorul cursoarelor, ceea ce poate fi puţin mai greoi. După fixarea preţului, sus în URL mai putem modifica numerele, precizând astfel valoarea exactă.

Dacă ştim preţul, deja am făcut primul pas necesar. În continuare putem selecta în funcţie de producător, sau alte criterii.

Parametri pot fi combinaţi după plac – putem căuta un telefon cu Wifi, Bluetooth şi conexiune infra, dacă nu e important să fie conectabil cu calculator prin cablu USB, această funcţie nu trebuie selectată. Deoarece în exemplul dat, în cursul selectării, criteriul cel mai important a fost preţul, prin aceasta deja s-au eliminat cele mai ieftine de 250 de lei şi mai scumpe de 700 de lei. La criteriul de conectivitate câmpul opţiunii EGPRS a rămas gri, deoarece în această categorie nu am găsit telefon mobil care să aibă această funcţie.

Numerele afişate lateral ne arată câte telefoane s-au găsit cu proprietăţile cerute, urmând ca aceste numere să se modifice în funcţie de opţiunile selectate. Următorii parametri conţin expresii căutate des de vizitatorii noştri, dar care nu pot fi enumerate între proprietăţile descrise mai sus. Acestea nu pot fi combinate cu celelalte, funcţionează ca filtre independente. În astfel de cazuri căutarea specială necesită puţin mai mult timp, dar poate ne scuteşte de multe eforturi, deoarece vor fi afişate doar acele aparate în ale căror descriere figurează expresia căutată.