Cele trei accesorii pentru a viziona meciurile mai comod

2010. July 6.

A început Campionatul Mondial de Fotbal

… spre bucuria unora şi supărarea altora. Chiar şi femeile, şi mulţi cărora nu le place fotbalul sunt siliţi să stea în faţa ecranelor, dacă în familie cineva e microbist. Noroc că în condiţii corespunzătoare vizionarea meciului poate fi îmbunătăţită pe seama oricui, devenind chiar o experienţă atractivă.

Deşi ne îndreptăm către optimile de finală, niciodată nu-i târziu să ne cumpărăm accesoriile necesare, ca pentru privitul meciului să avem de toate.

Să vedem care sunt accesoriile cele mai populare şi care sunt acele criterii în baza cărora să alegem exemplarul cel mai ideal din oferta uriaşă!

1. Televizor LCD vs Plasma vs Led

Firesc şi în acest caz este valabil: cu cât ecranul este mai mare, cu atât impresia este mai fidelă. Merită să schimbăm televizorul în preajma Campionatul Mondial de Fotbal, deoarece webshop-urile fac mari reduceri în această perioadă, pregătindu-se pentru cererea şi interesul mărit.

Aparatele mai scumpe au mai multe funcţii utile, sunt construite folosind tehnologia cea mai avansată, iar imaginea este din ce în ce mai frumoasă. Putem alege orice fel de televizor, cu LCD, cu Plasmă sau LED, sau mai nou 3D, merită să achiziţionăm şi un suport de perete pentru televizor, deoarece vizionarea evenimentelor (mai ales a golurilor) e mult mai plăcută dacă televizorul e la înălţimea ochiului. Pe lângă aceasta trebuie să fim atenţi ca aparatul nostru să recepţioneze programele HD, pentru că meciurile în general sunt transmise în calitatea HD.

Televizorul LCD e cea mai bună alegere dacă vrem să vizionăm evenimentele campionatului în aer liber (grădină, eventual în vreo încăpere unde nu este destul de întuneric) sau dacă avem loc numai pentru un televizor mai mic, cel cu diagonală mai mică nu reflectă avantajele plasmei, dar luminozitatea este expresă. Televizoarele cu plasmă sunt cele mai ideale pentru a viziona meciurile acasă, deoarece acestea „împrospătează” cel mai eficace imaginile, astfel jucătorii aflaţi în mişcare pot fi urmăriţi fără efectul de dublaj, obţinem culori fidele şi putem să alegem dintre cele cu diagonale mari.

Avantajul televizoarelor cu LED este consumul de energie electrică mică, pe lângă aceasta dispun de toate proprietăţile pozitive ale plasmelor. Preţul lor însă întrece pe cel al fraţilor săi mai mici, dar pe termen lung este o investiţie bună.

Şi la noi au apărut deja televizoarele 3D, dar deocamdată doar cu ajutorul unor discuri blu-ray ne putem bucura de avantajul lor, deoarece în România încă nu sunt transmisiuni televizate în 3D.

2. Sisteme Home cinema

Pe lângă ecranul mare e indispensabil să auzim şi sunetul vuvuzelelor (bineînţeles şi a transmisiunii) în cea mai bună calitate, astfel vom putea trăi atmosfera din stadion. În cele mai multe locuinţe nu este loc pentru o cameră separată numai pentru Home Cinema, astfel Home Cinema – în cazul de faţă redus la tehnica de sunet – va fi montat în camera de zi, poate în dormitor, în acest caz e mai practic să fie amenjat pe suport de perete.

Pentru a atinge sunetul surround e necesar ca elementele sistemului de sunet să fie aşezate în mod corespunzător. În zilele noastre cel mai popular este sistemul de sunet 5.1, dar fanaticii jură deja pe cel de 7.1. Ca sistemul Home Cinema să fie întreg merită să investim şi întrun proiector, ca să obţinem efectul real de parcă am fi în cinematograf.

3. Frigider

Dacă invităm mai mulţi prieteni să vizionăm împreună meciurile, nici un dozator de bere nu ar ajunge să satisfacem setea lor. Ne trebuie un frigider sau minifrigider ca să putem servi berea la rece, dacă scorul meciului aşa indică.

Recomandăm achiziţionarea unui frigider No frost, uşa frigiderului probabil va fi deschisă mai des, şi dacă vrem să-i şi impresionăm putem cumpăra unul cu uşă transparentă, astfel şi din camera de zi se vede stocul de bere – iar în caz de nevoie, în pauză se poate complecta uşor de la magazinul din colţ. Mai sunt şi unii cărora nu le place berea – nici chiar în timpul urmăririi meciului! Pentru ei ar fi ideal frigiderul cu dozator de băutură ca să obţină oricând şi în cel mai scurt timp băuturi la rece.