Posibilitate de comparare pentru cei care se documentează

2010. February 16.

Am deschis acest blog pentru a ajuta utilizatorii şi userii cu noutăţi şi informaţii utile în legătură cu site-ul, începând cu prezentarea unei funcţii de comparare a produselor. Dat fiind faptul că compari.ro este o pagina de comparare de preturi, este normal ca scopul vizitatorilor să fie şi compararea produselor – nu numai a preţurilor. Dacă dorim să cumpărăm un laptop foarte scump, sau un frigider, merită să investigăm ce ni se oferă pentru banii noştri, respectiv dacă nu ni se oferă pentru aceştia mai mult.

Deci înainte de a ne decide în privinţa unui model concret al unui anumit producător, trebuie neapărat să ştim de ce este capabil acesta, eventual şi faţă de modelele asemănătoare din punct de vedere al preţului oferit de ceilalţi producători. Cu noua funcţie satisfacem aceste pretenţii.

Compararea este deosebit de simplă. În cursul căutării pe compari.ro putem alege mai multe produse deodată. În exemplul dat am selectat câteva frigidere cu ajutorul pătrăţelelor de sub imaginea produselor. De noi depinde câte produse alegem, dar nu merită să alegem decât 4-5 bucăţi, deoarece datele care apar nu vor fi destul de concludente. Deci dacă începem să dăm clic pe pătrăţele, în josul monitorului apare automat o bandă lată, albastră, cu imaginile produselor selectate şi un buton bine vizibil care ne conduce la funcţia de comparare. Deasupra imaginilor se vede şi codul produselor, ca să nu le pierdem urma nicicând. Dacă totuşi vreun produs nu ne place, îl putem elimina de pe lista de comparare dând clic pe semnul x din colţul de sus al imaginilor. Dacă am selectat toate tipurile de frigidere (televizoare, telefoane mobile, etc.) ale căror date ne interesează, cu un singur clic pe butonul orange de comparare apare următoarea imagine.

Aici putem vedea parametri frigiderelor selectate, unul lângă altul, în blocuri tematice. Dacă vrem să mai adăugăm şi alte produse, e foarte simplu, putem folosi butonul din stânga sus al imaginii. Produsele selectate apar unul lângă altul cât şi parametri principali – ajutând astfel orientarea. Dacă în cursul selectării ajungem la concluzia că unele produse nu ne plac, cu ajutorul semnului x le putem elimina de pe listă. Despre banda funcţiei de comparare merită să mai vorbim, deoarece ştie mai multe decât pare.

În cazul în care în afară de frigider vrem să mai cumpărăm şi laptop, televizor LCD cât şi telefon mobil, nu trebuie să ne facem griji în privinţa datelor şi a listei deja selectate, acestea nu se pierd. Aşa cum se vede pe imagine, tot ce am selectat se păstrează, iar mai târziu putem să revenim asupra acestora. Mai mult, pagina nu trebuie salvată, produsele selectate şi banda de comparare se păstrează până când nu vom elimina toate produsele de pe lista de comparare. Din păcate, datele afişate pot fi şi eronate, de aceea se recomandă ca după o documentare prealabilă fundamentală să consultaţi şi pagina producătorului produsului ales.